“Bērnu un jauniešu žūrijas 2016” noslēguma pasākums
27/02/2017

WP_20170217_00517.februārī Līvānu kultūras centra mazajā zālē tika aicināti visi Līvānu novada bērni, kas piedalījās lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu un jauniešu žūrija 2016”. Līvānu 1.vidusskolu pārstāvēja kupls lasītāju skaits – 49 skolēni. Čaklākie lasītāji šogad bija 1.a klasē ( 14 skolēni) un 3.b klasē (11 skolēni) kā arī žūrijas grāmatas lasīja skolēni no  2.b, 3.a, 4.a, 1.b, 4.b,  3.c,  5.a, 8.a, un 11.b klasēm.
Dalībniekiem bija jāizlasa 6 grāmatas konkrētajā vecumposmā, pēc tam skolēni dodas aizpildīt anketu Līvānu novada centrālajā bibliotēkā.
Kad tas ir izdarīts, Līvānu novada Centrālās bibliotēkas bērnu nodaļa sarīko noslēguma pasākumu visiem novada bērnu žūrijas ekspertiem.
Katras skolas pārstāvjiem ir jāprezentē sava komanda. Mums šogad bija sagatavots varens priekšnesums. Mēs deklamējām dzejoļus, dancojām, mums bija sagatavoti speciāli tērpi, iestudēti soļi.
Pēc tam katras skolas komanda dodas pildīt dažādus uzdevumus par žūrijas grāmatām. Piecās stacijas bija jāveic dažādi uzdevumi. Šogad uzdevumi bija gana sarežģīti, bērniem bija jābūt erudītiem, labi jāpārzina grāmatas, jāprot saskatīt likumsakarības.
Nobeigumā tika noskaidroti uzvarētāji. Ceļojošā pūce, kas pagājušo gadu atradās pie mums, jo mēs bijā 2015.gada bērnu žūrijas uzvarētāji Līvānu novadā, aizceļoja uz Rudzātiem.
Beigās sekoja cienasts un noslēgumā ballīte, kas mazajiem lasītājiem sagādāja vislielāko prieku.
Paldies visiem lasītājiem, priecē, ka katru gadu to kļūst arvien vairāk. Paldies skolotājām Anitai Vucinai, Anitai Strodei un Silvijai Ludei par atbalstu pasākuma sagatavošanā!

Līvānu 1.vidusskolas bibliotekāres  Daina Slica
Ināra Jančevska

Bildes no pasākuma ir apskatāmas sadaļā Galerija